L’autora relata la seva experiència des de que li van diagnosticar càncer de pit.
Rosa Dachs, tècnica d'administració local de l'Ajuntament de Sarrià i resident a Banyoles, explica en primera persona el diagnòstic de la malaltia, el tractament i el procés que el segueixen. Li agradaria que servís d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida es puguin trobar en una situació semblant. La publicació està escrita des d'un punt de vista realista i optimista que és com, segons Dachs, ha intentat viure en tot moment la malaltia.
Considera que en el món del càncer no hi ha veritats absolutes, i el que per a uns és d'una manera no ho és per uns altres, ja que les circumstàncies personals hi tenen molt a dir. Segons Rosa Dachs, la diagnosi d'un càncer suposa un canvi radical de la visió del món i de les prioritats vitals, però cal continuar essent molt actiu i no deixar de relacionar-te amb la gent. L'autora assegura que qui realment té més por de la malaltia és la societat, i és necessari canviar aquesta visió negativa general per fer més fàcil l'acceptació i superació dels qui la pateixen.
Després de mesos de teràpia, Rosa Dachs ha superat el càncer de pit. Igual com en un eclipsi, poc a poc la seva vida ha tornat al punt inicial.