dissabte, 23 de juliol del 2011

Rosa Dachs "Eclipsi. Una manera de viure el càncer".

L’autora relata la seva experiència des de que li van diagnosticar  càncer de pit.
Rosa Dachs, tècnica d'administració local de l'Ajuntament de Sarrià i resident a Banyoles, explica en primera persona  el diagnòstic de la malaltia, el tractament i el procés que el segueixen. Li agradaria que servís d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida es puguin trobar en una situació semblant. La publicació està escrita des d'un punt de vista realista i optimista que és com, segons Dachs, ha intentat viure en tot moment la malaltia.
Considera que en el món del càncer no hi ha veritats absolutes, i el que per a uns és d'una manera no ho és per uns altres, ja que les circumstàncies personals hi tenen molt a dir. Segons Rosa Dachs, la diagnosi d'un càncer suposa un canvi radical de la visió del món i de les prioritats vitals, però cal continuar essent molt actiu i no deixar de relacionar-te amb la gent. L'autora assegura que qui realment té més por de la malaltia és la societat, i és necessari canviar aquesta visió negativa general per fer més fàcil l'acceptació i superació dels qui la pateixen.
Després de mesos de teràpia, Rosa Dachs ha superat el càncer de pit. Igual com en un eclipsi, poc a poc la seva vida ha tornat al punt inicial.